Pensem que som tan diferents perquè durant generacions hem viscut aïllats els uns dels altres. L’espai i el temps han marcat les diferències. Cada grup es va aïllar i es va adaptar a les condicions del lloc, per aquest motiu veiem les diferències. Però si cada un de nosaltres pogués seguir el rastre dels seus ancestres, acabaríem tots a l’Àfrica. En aquest punt d’origen seria lògic pensar que no hi havia diferències entre els humans, pensar que va haver un moment en l’evolució humana en el qual érem tots iguals. Però no, aquesta idea està molt allunyada de la realitat.

En realitat, les restes fòssils d’ Homo sapiens trobats a l’Àfrica no s’assemblarien a cap grup humà actual. Però el que és encara més sorprenent, és que els grups antics africans eren més diferents entre si del que ho som les persones modernes dels diferents continents. Els fòssils trobats en els últims anys han canviat la nostra imatge de l’evolució. En lloc d’haver-nos tornat més diversos a l’ocupar nous continents, sembla que avui som més homogenis del que ho van ser els primers Homo sapiens que van poblar Àfrica.

Digues si la següent afirmació és Vertadera o Falsa.

Si cadascú seguís el rastre dels seus ancestres, acabaríem tots a l’Àfrica.

 

 

Resposta: Vertadera.

Font de la imatge: https://en.wikipedia.org/wiki/Recent_African_origin_of_modern_humans

En els següents enllaços trobaràs més informació sobre aquesta pregunta:
– https://andaresdelaciencia.com/2018/12/31/el-origen-panafricano-de-homo-sapiens/

  • Schlebusch CM, Jakobsson M. 2018. Tales of human migration, admixture, and selection in Africa. Annual Review of Genomics and Human Genetics 19: 405–428
  • Stringer CB, Andrews P.1988. Genetics and fossil evidence for the origin of modern humans. Science 239: 1263–1268